“Ambassadeurs”

Samen staan we sterk – We doen dit niet alleen, zo zijn diverse mensen “ambassadeurs” die zich op uiteenlopende wijze hebben ingezet voor een sociaal veilige sportomgeving.

Monica Visser

Directeur bij de cricketbond en onder andere voormalig directeur van de roeibond. Monica heeft zich hard gemaakt en gezorgd dat in 2017; Canal Parade LHBTiQ+ voor het eerst op de sportagenda gezet bij NOC NSF en 77 sportbonden.

In 2017 en 2018, heeft Monica gerealiseerd dat de KNRB als eerste sportbond die beiden boot had op Canal pride. Dit heeft geresulteerd dat in 2019 de sportbonden gezamenlijk mee gingen varen op een boot NOC NSF boot. 

v.l.n.r. Monica Visser, Boris Dittrich, Simone Kukenheim, Mirjam Preusterink.

Jeffrey Wammes

Oud-topturner Jeffrey Wammes was supertrots toen hij door Pride Amsterdam gevraagd werd om één van de ambassadeurs 2019 te worden. “Het is een grote eer voor mij”. Want persoonlijk betekent het veel voor me. Eigenlijk is het best wel gek dat de Pride nog nodig is. Er rust nog steeds een taboe op.”

Jeffrey Wammes.

Nelli Cooman

Oud-topsportster Nelli stond als als eerste topsporter op de Nederlandse Sportboot in 2016. In 2017 sprak zij in het Vondelpark over LHBTQI+ en gaf zij atletiekworkshops. Vanuit haar rol als diversiteit in de sport heeft zij zich ook ingezet voor een veilig sportklimaat en acceptatie van LHBTQI+.

v.l.n.r. Marianne Timmer, Nelli Cooman, Yvonne van Gennip.

Anneke van Zanen

Anneke van Zanen zet zich in voor inclusief sportklimaat. Zij stond op de NOC*NSF-sportboot in 2019 en heeft toen ook aangegeven dat zij graag “ambassadeur” zou willen zijn voor de LHBTIQ+-inclusie in de sport. 

“Het is belangrijk dat mensen zich veilig en vrij voelen om dat gesprek te kunnen voeren. In the end gaat het erom dat alle mensen die willen sporten, zichzelf kunnen zijn.”

v.l.n.r. Henne van Es, Anneke van Zanen, Mirjam Preusterink.