Over ons

Sporten doen we samen!

Stichting Sport Pride Foundation streeft ernaar de verschillende werelden van o.a sport en lhbti samen te brengen. Daarmee willen wij het taboe in de sportwereld verbreken en lhbti-ers in de sport meer zichtbaar maken. Dit doen we onder andere door lhbti-sporters uit de sportwereld samen te brengen en te verbinden. Ook zoeken wij de samenwerking met de sportbonden, sportverenigingen en gemeenten, die willen werken aan het creëren van een veilige(re) en inclusieve sportomgeving voor hun leden en inwoners. 

Door deze verbinding te zoeken en de dialoog te voeren, gaan we samen hand in hand op ons doel af: taboe doorbreken en inclusiviteit van kwetsbare doelgroepen zoals de LHBTI gemeenschap in de sportwereld.

Sport en kwetsbare doelgroepen zoals lhbti: taboe doorbreken en zichtbaarheid
Stichting Sport Pride Foundation biedt alle Nederlandse sportbonden, gemeenten en sportverenigingen de mogelijkheid om de zichtbaarheid te vergroten en hun sport te promoten. Dit doen wij op verschillende manieren, non-profit, samen met elkaar en voor iedereen. Hebben jullie behoefte aan meer verbinding en zichtbaarheid? Dan staan wij van harte voor je klaar!

Gemeenten, sportverenigingen en sportbonden
Bij de Sport Pride Foundation weten we dat het voor sportbonden, gemeenten en sportverenigingen moeilijk en vaak ingewikkeld is om een veilig sportklimaat te creëren voor iedereen. Ook hier steken we graag de handen uit de mouwen. Graag helpen wij je verder om naar een ‘veilig sportklimaat-proof’ sportbond, gemeente of vereniging te groeien door samen de huidige situatie te analyseren, verbeterpunten te bespreken en een advies te geven.