Bestuur

Stichting Sport Pride Foundation stelt zich graag voor:

Mirjam Preusterink – voorzitter

Floris van de Ruit – vice voorzitter en secretaris 

Tevona Lamboy  – penningmeester & internationale relations 

Dia Huizinga – marketing communicatie 

Anne Elise Wouters – website beheer

Nelli Cooman – Ambassadeur

Mirjam Preusterink 

Als voorzitter van Sport Pride Foundation strijd ik niet voor goud, maar voor gelijkheid en rechtvaardigheid. En dit doe ik niet alleen maar met een elftal vol sportieve foundation leden met alle een verschillende sportieve achtergrond. Als foundation benadrukken we hoe belangrijk het is dat alle kwetsbare personen zoals lhbti-ers in elke sportieve situatie geaccepteerd moeten worden en dat dit binnen de sportwereld niet altijd het geval is.

Sport is hetzelfde als elke andere vorm van zelfexpressie. De sport die je doet zegt iets over wie je bent, hoe je bent en wat je leuk vind. Dus of je nou een olympische atleet, squasher, fanatiek buitenspeler, recreatie sporter of trainer bent, je moet vooral kunnen sporter zoals jij je voelt en met wie je wilt in een veilige omgeving, Want sporten doen we samen en dit staat ook bij onze foundation centraal. 

Floris van de Ruit

Hey! Mijn naam is Floris van de Ruit, en ben een LHTBI’er in de sport, voornamelijk in de roei en watersport. Ook hier denkt men niet zo snel aan een homo op een windsurfplank of in een roeiboot, maar toch is ‘ie er, en zijn ze er! Mijn doel is dan ook om de LHBTI’ers in de sport zichtbaarder te maken en met elkaar te verbinden. Een veilig sportklimaat gaat ook verder dan alleen op het veld, water, of wedstrijdbaan, want ook in de kleedkamer of achteraf met een borrel moet je jezelf veilig kunnen voelen. Daarom zet ik mij in voor de Sport Pride Foundation!

Tevona Lamboy 

I’m a native Californian and I’ve lived the past 17 years in Europe. Growing up in the San Francisco/ Bay area gave me lots of freedom to be proud of who I was. I consider myself sporty and have experience in most sports from a young age such as skiing, soccer, basketball, surfing, snowboarding, etc. I was the only girl in my neighborhood to skateboard, you can say I was quite the tomboy.

Simply being a woman I’ve experienced different forms of discrimination and inequality. Coming out as a lesbian when I was 18 was in a nice and safe environment in terms of my immediate circle of family and friends. However it was a different story growing up outside my that circle. My experience of normality is very much my base line and I believe being yourself is the only way to progress forward in the developed world. 

At this present moment I know there are actively professional athletes who decide not to come out for numerous reasons such as homophobia from the team/coaches, possibility of your sponsor dropping you, and development within the sport, and many other forms of discrimination.

The Sport Pride Foundation’s vision and ethos stand very close to my own. I guess you can call me an optimist and I believe by collaborating with like minded folks and spreading the real stories will bring a transparent sport climate.

Dia Huizinga

Ik ben geboren in de eerste helft van de jaren vijftig van de vorige eeuw en realiseerde me in de eerste helft van de zestiger jaren dat mijn voorkeur en liefde voor meisjes en vrouwen niet gewoon was.
Nederland was een totaal ander land dan dat wat we nu kennen. De taal was hetzelfde maar veel van de vrijheid die we nu genieten bestond niet. Nederland was een verzuild en christelijke land. Homoseksualiteit moet hebben bestaan maar ik hoorde er nooit iets over en ik kende geen enkel rolmodel. Als ik al over hoorde was het kommer en kwel: het was een zonde en we waren pervers.  Er was geen sprake van trots en er waren geen fiere mensen die vrolijk op een boot dansten. Het was een eenzame zoektocht naar gevoelsgenoten die ik pas vond toen ik al in de twintig was. Er is veel veranderd en toch ook weer niet. Ik denk dat jonge homoseksuele en lesbische sporters nog steeds worstelen en zoeken naar zichzelf en misschien naar rolmodellen. Soms zullen ze misschien zelfs ophouden met sporten en dat pas weer gaan doen als ze kunnen sporten met gelijkgestemden. Ik hoop dat Sport Pride Foundation deze jonge mensen weet te bereiken en dat wij samen met bonden en verenigingen een beter sportklimaat weten te scheppen waarin we werkelijk samen sporten en niemand uitgesloten wordt of zich buitengesloten voelt..